Vesti u poslednjem trenutku: Novak Đoković ostavlja sve šokirane nakon što je dao iznenađujuću izjavu o svojoj budućnosti.

Čini se da Novak Đoković ima mnogo prioriteta, ali biti smatran najboljim igračem u poretku možda nije jedan od njih. Iako se smatra jednim od najboljih tenisera u istoriji, trenutno je fokusiran na igranje Dejvis kupa.

Srbin je osvojio sve moguće šampionate koje teniser može osvojiti i mnogi se pitaju gde nalazi motivaciju da ostane aktivan nakon što je postigao sve svoje ciljeve, što je pitanje koje mu mediji neprestano postavljaju.

Nakon njegove pobede protiv 770. igrača sveta, Joanisa Vilasa, u kojoj je izgubio samo jedan gem pobedivši sa 6-0 i 6-1, ‘Nole’ je razgovarao s novinarima o svojim budućim planovima u tenisu i kvalifikacionoj rundi u kojoj se Srbija nalazi.

Đoković je bio vrlo jasan u svojim odgovorima.

Nole je upitan šta za njega znači igranje za reprezentaciju Srbije i bio je vrlo direktan. “Reči su suvišne, dela govore. Mislim da moja posvećenost govori sve. Sa novim formatom imam manje prilika da igram kod kuće, poslednji put je bilo pre sedam godina.”

Ali je takođe iznenadio sve kada je govorio o svojim interesovanjima. “Završni turnir ATP-a i biti na vrhu rang-liste više mi nisu ciljevi,” rekao je. “Ne znam da li ću igrati na završnim turnirima ove ili sledeće godine, ali ono što mi sada najviše treba je fizički, mentalni i emocionalni odmor da odlučim šta je ispravno, šta sledi u mojoj karijeri, koliko još želim da igram i gde.”

Ova izjava je iznenadila sve jer se očekivalo da će osvojiti još trofeja, ali sada izgleda da razmišlja o drugim stvarima, pa se ljudi počinju pitati da li je u ovoj fazi njegove karijere spreman na povlačenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *