Vesti u prekidu: Đokoviću rečeno da se povuče zbog ‘Margaret Court’

Novak Đoković je doživeo šokantan poraz u trećem kolu tekućeg US Opena 2024, izgubivši od Australijanca Alekseja Popirina. Popirin je bio u potpunoj kontroli meča, ali je kasni povratak srpskog asa produžio meč nešto duže. Ipak, Popirin je na kraju trijumfovao, pobedivši sa 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Ovo se pokazalo kao najraniji poraz Đokovića na jednom Grand Slam turniru još od Australijan Opena 2017. godine.

Govoreći za Sky Sports Tennis, legendarna teniserka Martina Navratilova komentarisala je šokantan poraz Đokovića i pozvala ga da uskoro najavi povlačenje.

Da li ste menadžer sa većim karijernim aspiracijama? Prijavite se sada za MBA program Univerziteta u Masačusetsu.

“On je dobio ono što je zaista želeo, a to je zlatna olimpijska medalja, ali i dalje želi 25. Grand Slam titulu, jer bi tada imao jednu više od Margaret Court,” rekla je ona.

Dodala je: “Kraj njegovog vremena će ga stići… a možda ga je već i malo stigao, jer on nije bio sasvim svoj u tom poslednjem meču. Sve zavisi od toga da li vatra još uvek gori. Ako još uvek gori, nikada mu neću reći ‘ne treba da igraš’, jer to nikada neće narušiti njegovu zaostavštinu. On je neverovatno dobar. Sigurna sam da njegova supruga kaže: ‘Vreme je da okačiš rekete o klin, koliko ti još ovih titula treba?'”

Novak Djokovic reacts after losing to Alexei Popyrin of Australia.(HT_PRINT)

Izgleda da je starost takođe sustigla Đokovića, ali je izgledao i iscrpljeno, uglavnom zbog njegovog učešća na Olimpijadi u Parizu. U Parizu je pobedio Karlosa Alkaraza i osvojio zlato. U međuvremenu, Španac je takođe izgledao iscrpljeno u Njujorku, gde je ispao u drugom kolu od Holanđanina Botika van de Zandšulpa.

Đoković će 2024. godinu završiti bez Grand Slam titule. Ipak, ostvario je svoju 90. pobedu na US Openu kada je prošao drugo kolo, postavši jedini teniser koji ima 90 ili više pobeda na svakom od četiri Grand Slam turnira.

Sa svojim olimpijskim zlatom u muškim singlovima, takođe je postao jedini igrač koji je kompletirao karijerni niz Velikih titula, uključujući Karijerni Super Slam i Karijerni Zlatni Slam, kao deo svoje karijere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *